Tematikus tréning a 9. évfolyamos osztályok számára

A tréning Orosháza Város Ifjúságpolitikai és Gyermekjogi Koncepciója 2017-2022 és a hozzá kapcsolódó Cselekvési terv alapján került meghirdetésre.

A koncepció létrejöttét megelőző helyzetelemzés során többször szó volt arról, hogy a fiatalok közösségi aktivitása nem megfelelő, nem mernek kezdeményezni, nincsenek tisztában a jogaikkal, illetve rosszak az osztályközösségek, klikkesedés van úgy osztály, mint iskolai és városi szinten.

A tréning célja, hogy orvosolja ezen problémákat, serkentse a közösségi aktivitást, valamint az iskolákban végzett munka után külső helyszínen folytatva a tevékenységet, kortársaik körében aktív közösségeket hozzon létre.

A tréning osztályonként 3 alkalmas és alkalmanként 2X45 percet vett igénybe.

Iskolánkból 1 szakgimnáziumi és 5 szakközépiskolai osztály élt ezzel a lehetőséggel. A fiatalok élvezték, hogy nem tanórai keretek között és játékos formában tölthettek 3 alkalommal 2*45 percet csak a trénerekkel.

A két hétig tartó programsorozat végén a trénerek megosztották általános tapasztalataikat az osztályfőnökökkel, akik szívesen vették ezt a lehetőséget.

Nagyon tanulságos, építő jellegű volt. Ennek pozitív visszhangja miatt már egy 10. szakgimnáziumi osztály is kérte a lehetőséget, hogy egy témát velük dolgozhassanak fel osztályfőnöki órán.

Köszönjük a lehetőséget, az együttműködést a MI-ÉRTÜNK Egyesület munkatársainak!

2017. november 27.

(Galéria a képre kattintással jelenik meg!)

trning zr