II. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny

2018. március 23. – március 24. között Körmenden került megatartásra az II. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny. Az ország 107 rendészettel foglalkozó iskolájából 75 csapat vállalta a nevezést a kemény megmérettetésre. Iskolánk a régiós selejtező után a 12. legjobb eredménnyel jutott a döntőbe (Sarkadi Angéla - Györki Erik - Korom Richárd – Piti Ádám) összetételű csapattal.

Az országos versenyre való felkészülésnél a szaktanárok és a csapattagok mindent megtettek, hogy a legjobb eredményt érjük el. Felkészülésünket nehezítette Sarkadi Angéla sérülése, amely miatt az utolsó pillanatban Gál Gabriella személyében új tag került a csapatba.

Ilyen előzmények után utaztunk Körmendre, ahol az ország legjobb iskolái voltak jelen.

Az igen sokrétű versenyen a csapatoknak meg kellett mutatniuk elméleti tudásukat, azaz szakmai irányultságú műveltségi-, idegennyelvi-, informatikai- és közlekedési feladatokat oldottak meg. Ugyanakkor gyakorlati képességeikről is számot kellett adni a versenyzőknek, akik így akadálypályán, lövészeten, rendőri szakmai feladaton, katasztrófavédelmi szakmai feladaton és büntetés-végrehajtási szakmai ügyességi feladaton vettek részt. Mindezeken túl minden csapattag esetében megtörtént a fizikai állapotfelmérés egy nagyon nehéz erőnléti ötpróba végrehajtásával.

A régiós eredmények ismeretében bármilyen eredmény születhetett. Az adott forma, hiba és a versenystressz döntően befolyásolhatta a csaptok szereplését.

Végeredményben – ebben az elit mezőnyben - az ország 10-ik legjobb csapata, egyben Békés megye legjobb csapata is lettünk. Nagyot küzdöttek a diákjaink! Ez a küzdés mindig is jellemző volt csapatunkra!

Köszönjük az iskola támogatását, hogy részt vehettünk a versenyen és köszönjük a segítségét azoknak a kollégáknak is, akik a versenyzőket elengedték a tanórákról gyakorolni! Köszönjük továbbá az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Magyar tartalékosok Szövetsége Orosházi Kirendeltségének segítségét, amely szervezetek nagyban hozzájárultak a kiváló eredmény eléréséhez!

Orosháza, 2018. március 28.

                                                                                                                                         Jova Attila - Novák István

rendsz1rendsz2

Gratulálunk diákjainknak, és felkészítő tanáraiknak!