A jövő kihívásaira készen – Több százan ballagtak a Kossuth szakképzőben

unnamed

A ballagás szimbolikus jelentéssel is bír: a végzősök nemcsak az iskolájuktól hanem eddigi életüktől is búcsút vesznek, hiszen egy korszak lezárásaként tekinthetünk rá, mely után új élet vár rájuk. A ballagás egyben a gyermekkor végét és a felnőtté válás kezdetét is jelképezi.

Az első ballagást Selmecbányán tartották az 1870-es években - az erdészeti és bányászati akadémia végzősei a "Ballag már a vén diák..." című dallal búcsúztak az iskolától. 

E hagyományt követve iskolánk 13 végzős osztályának tanulói járták be utoljára a jól ismert útvonalat az épületben. A zászló ünnepélyes átadása után Varró Dániel: Kicsinyke Testamentum című versének részletét Árgyelán Anita 11/A osztályos tanuló adta elő. Gajdács Tibor igazgató úr köszöntő je után jutalomban részesítette azokat a végzős tanulókat, akik a tanév során kimagasló eredményt értek el valamely területen. A gyakorlaton végzett kiváló munkájukért Élésker  ajándékutalványát is átadhatta három 11/C osztályos tanulónak.


A végzős osztályok osztályfőnökei nevében Fazekas Sándor tolmácsolta ünnepi gondolatait. A ballagtató osztályok nevében Nagy Richárd, 11/a osztályos tanuló köszönt el búcsúzó    diáktársaitól. A végzős diákok nevében Prokop Dániel 12/A osztályos tanuló búcsúzott.


Cseh Tamás "Gyerekkorom" című dalát előadta Körmöczi Zoltán, iskolánk tanára és Zimányi József 11/A osztályos tanuló.

Ezzel a dallal búcsúztunk Viliné Vasas Katalin és Hodur Albert kollégáinktól is, akik több évtizedes, iskolánkban eltöltött pedagógiai munkásságuk után rövidesen nyugállományba vonulnak.Ünnepélyünk végén az osztályok osztálytermeikbe vonultak, ahol elbúcsúztak osztályfőnökeiktől, akik útravalóul igyekeztek hasznos tanácsokkal ellátni a diákokat nem csupán a közelgő érettségi vizsgákra, hanem felnőtt életükre vonatkozóan is."

 

A linkre kattintva tekintheti meg az oroscafe cikkjét!

http://oroscafe.hu/2018/05/05/a-jovo-kihivasaira-keszen-tobb-szazan-ballagtak-a-kossuth-szakkepzoben/cikk/suli/iskola-suli/patakfalviadam

 

További képeket az iskolai honlap galériájában tekintheti meg!