TechCsajoké a jövő!

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2018.05.14-én az idén első állomásként Békéscsabán, a Csaba Parkban rendezte meg a TechCsajok programot, amelynek keretében a 14-18 éves lányok érdeklődését szerették volna felkelteni, illetve fokozni a műszaki és természettudományi szakok, valamint a műszaki szakmák iránt.

A délelőtt moderátora: Szujó Zoltán, újságíró, sportriporter, műsorvezető volt.

Iskolánk 20 várakozásokkal teli lánnyal képviseltette magát ezen a rendezvényen.

A regisztráció után, ahol egy-egy notesszal kedveskedtek nekik köszöntők hangzottak el a város, a SZTE és a Henkel Magyarország Kft., mint főtámogató részéről.

TechPályák címen, kedvcsinálóként pályamodellekről, munkájukról beszélgetett a moderátor 4 a műszaki, informatikai, technikai, és természettudományok területén működő vállalkozásoknál dolgozó sikeres nővel. 

TechKaland

Különleges, interaktív kalandozásokra invitálták a lányokat a technika világában a régió vállalatainak jóvoltából. 15-20 vállalat modern műszaki eszközökkel, játékosan mutatta be a műszaki területeken kínálkozó munkalehetőségeket.

Ízelítőül a kínálatból:

Az SZTE Informatikai Kara 3D nyomtatás, 3D scannelés és IK társasjátékkal várta az érdeklődő diákokat.

Az ELMÜ-ÉMÁSZ standjánál kerékpározással palacsintát süthettek, amit utána meg is ehettek.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai keresztrejtvénnyel várták az érdeklődőket, melyek foglalkozásokhoz kapcsolódó meghatározásokat tartalmaztak.

De lehetett elefánt alakú ceruzatartót hajtogatni a Huani cég kiállítóinál.

A Telenor tableten megoldható totóval készült. A helyesen megfejtők itt is értékes ajándékokat kaphattak.

A BOXPRINT kiállítói papírdoboz hajtogatással okoztak sikerélményt és egyben ajándékot az ügyeskezű vállalkozóknak.

Lego kisautó összerakását csapatversenyben is kipróbálhatták, hogy mennyivel jobb munkamegosztással, csapatban dolgozni, nyerni.

Kikeverhették a saját sminkjeikhez az alapanyagokból az ízlésüknek, kreativitásuknak megfelelő készterméket, melyet haza is vihettek.

A gyümölcsök érettségét is megvizsgálhatták a megfelelő eszközökkel.

TechTombola: Menő ajándékokat nyerhettek a belépéskor kapott totót helyesen kitöltők közül a szerencsés TechCsajok. Iskolánkból is egy tanuló a szerencsének köszönhetően értékes ajándékcsomaggal lett gazdagabb a HUANI felajánlásával.

Minden TechCsaj élményekkel, ajándékokkal térhetett haza a nap végén. Többen kedvet kaptak, hogy máskor is kipróbálhassák műszaki területen magukat.

Köszönjük a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának ezt a színvonalas pályaorientációs rendezvényt, iskolánknak a támogatást, hogy biztosították tanulóink számára a részvételt.

Jakóné Varga Erika

 

(Galéria a képre kattintással jelenik meg!)

IMG 20180514 125153